Esküvő költséghatékonyan

Fapados Esküvő

Fapados Esküvő

Hogyan válassz ceremóniamestert?

2019. május 27. - Fapados Esküvő

A nagy napotokon az egyik legfontosabb segítő a ceremóniamester. Ő az, aki összefogja a szolgáltatókat. Ő az, aki mozgatja a násznépet és aki figyeli az időrendet. De milyen szempontok alapján válasszátok ki a ceremóniamestert? Segítünk néhány jó tanáccsal.

Egyáltalán a ceremóniamester, miben különbözik a vőfélytől?

Nagyon sok cikket lehet erről a témáról találni.  A lényeges különbség, hogy a vőfély a népies vonalat képviseli, rímekbe beszél, vőfélybottal jár és még ötleteket is ad a nászéjszakához, míg a ceremóniamester nincs állandóan előtérben, csak akkor, ha a program, az események, a történések igénylik. Nem beszél rímekben és általában a szexuális tanításokat a nászéjszakára vonatkozólag megtartja magának. De mindkettő - a vőfély és a cm - feladata, hogy összetartsa az esküvőt.

ceremo_niamester_vs_vo_fe_ly.jpg

Mikor nem kell CM?

A helyzet az, hogy mindig jól jön. De ha 40 fő alatt van egy esküvő, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy biztos kell-e ilyenfajta segítség. Persze láttunk mi már olyat is, hogy egy 25 fős esküvőn egy pánikroham és a két rokonság összevitatkozása után a férj le akarta fújni az esküvőt, elküldött mindenkit melegebb éghajlatra. Innen például csak azért sikerült visszahozni a bulit kibékülős-ölelkezős-táncolósba, mert ott voltunk ceremóniamesterkedni. De azért az ilyen eset a ritkább.

A fapados megoldás

Sokszor van olyan ötlet, hogy egy vicces, humoros haver, rokon legyen a nagy napon, aki elvégzi ezeket a feladatokat. Van, hogy jól sül el. A legfontosabb ebben az esetben, hogy beszéljétek meg a kiválasztottal, hogy ez a szerepkör nem azt jelenti, hogy mindenkivel kell inni egy felest. Mert ha mondjuk egy 100 fős lagzit veszünk, ott bizony kiszámolható, hogy bizony ezzel a hozzáállással nem sokáig jut el a kiválasztott. De fontos, volt már olyan, hogy az így kiválasztott “ceremóniamester” tökéletes választás lett. 50-50%-os esélye van a dolognak.

ceremoniamester-egy-karmester.jpgceremo_niamester_a_hangulatfelelo_s.jpg

Választás ár alapján - mennyibe kerül egy ceremóniamester?

Itt fontos megjegyezni, hogy a ceremóniamester árak elég nagy különbségeket mutatnak, 130.000 - 300.000 Ft ig terjedhet a tiszteletdíjuk. Természetesen egy esküvő nem olcsó mulatság, természetesen érdemes spórolni és átgondolni a lehetőségeket. Viszont azt is érdemes szem előtt tartani, hogy hiába olcsó egy CM, ha nem jól látja el a feladatát. Akkor végül is olcsón nem kaptok semmit. Arról nem is beszélve, ha nem szimpatikus számotokra. Akkor is hiába olcsó, mert hogy az életetek egyik legfontosabb napját egy olyan ember kezébe adni, aki nektek nem jön be, hát az lehet, hogy nem a legjobb megoldás.

De akkor hogyan válasszunk?

Azt javasoljuk, hogy mielőtt az árat megkérdeznétek, előtte nézzétek meg alaposan a honlapját a ceremóniamesternek, sokat elárul az adott cm stílusáról, értékrendjéről, hitvallásáról, egyéniségről. Illetve mindenképp beszélgessetek vele személyesen vagy videó telefonon, hogy kiderüljön, milyen “élőszóban”, mennyire kommunikatív, barátságos, úgy összességében, mennyire passzol hozzátok. Amiket mindenképp tisztázzatok le vele:

  • Ugye nem iszik az esküvőn? (evidensnek tűnik, de a tapasztalatok alapján sajnos sokszor nem az)
  • Mikorra érkezik az esküvő helyszínére? (a jó válasz: minimum fél órával a vendégek érkezése előtt)
  • Kér-e szállást? (ez is plusz költséget jelenthet számotokra)
  • Az esküvő előtt számíthattok-e, a segítségére, támogatására, ötleteire, rá ha felmerül valamilyen kérdés?

Na de ami a legfontosabb, és ezt a kérdést magatoknak kell megválaszolnotok: érzitek-e vele a “kémiát”? Ért-e, érez-e benneteket? Sikerül-e egy húron pendülnie veletek? Igazából ezek a legfontosabb kérdések. Ha ezekre igen a válasz, akkor már jöhet az ár kérdés: ha még költségvetésbe is belefér, akkor egyből mondjatok rá igent, ne engedjétek el!

 

Köszönöm a cikket a Cilinderesek csapatának. További információt itt találtok róluk: https://www.cilinderesek.hu

Képek forrása: https://www.cilinderesek.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fapadoseskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr4014863654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása