Esküvő költséghatékonyan

Fapados Esküvő

Fapados Esküvő

Menyasszonyi kiegészítők 2. rész - Táska és öv

2017. június 09. - Fapados Esküvő

Az első részben átnéztük a fátyol legfontosabb jellemzőit, most a kevésbé látványos, de hasznos kiegészítőkön a sor. Íme, amit a menyasszonyi táskáról és övről tudni kell.

A menyasszonyi táska egy nagyon praktikus kiegészítő. Nőként egy átlag hétköznapon sem tudunk táska nélkül elindulni és miért is lenne ez másképpen a nagy napukon? Gondoljuk csak végig mi mindenre van szükségünk: telefonra, pénztárcára, igazolványainkra, zsebkendőre stb. Nyilván ez egyénenként változó, de egy biztos: valamilyen mini táskára szükséged lesz. 

A legismertebb fajtája a menyasszonyi táskáknak a batyú formájú kistáska. Viszont ha őszinték akarunk lenni: melyik kicsi, fehér táska nem használható menyasszonyi táskaként? Legyen az egy borítéktáska vagy a lenti képen látható, inkább pénztárcára hasonlító táska tökéletesen megfelel.

coffee_facts.jpg

Az aranyszabály itt is él, amely szerint a ruháddal harmonizáljon. Az viszont, hogy teljesen fehér legyen egyáltalán nem törvényszerű. Ahogy korábban a menyasszonyi cipőnél is említettem, valamilyen szín belecsempészése a kiegészítőkbe egyáltalán nem probléma, sőt kifejezetten egyedi lehetsz vele. Így ha például a választásod egy színes cipőre esik, akkor a táskában is megjelenhet az a szín, legyen az akár gyöngy formájában díszítékként vagy az egész táska színe. 

adventure_club.jpg

Én is az utóbbi mellett tettem le a voksomat, annyi különbséggel, hogy nekem a táskámon a dekorációs színekkel megegyező gyöngyök voltak. 

Ami pedig a költségeket illeti: a kifejezetten menyasszonyok számára készített táskákat soha az életben nem fogod tudni többet használni. Ebből egyértelműen azt következik, hogy teljesen felesleges rengeteg pénzt beleölni és minél drágábbat venni belőle. 

A batyú alakú kistáskák viszonylag minimális költséggel megvásárolhatók, akár használtan is. Azt, hogy már valaki egyszer használta, senki nem fogja megmondani, ahogy az enyémről sem mondták meg. Az ára kb. 1000-1500 Ft körül mozog. Ez még akkor sem túl nagy költség, ha azt vesszük, hogy ezt szinte soha többet nem fogod használni (bár ha belegondolok sminktáskának vagy kis átalakítással fürdőszobai tárolónak is elmegy). Az ügyesebb vagy varrni tudó menyasszonyok ezt maguknak is meg tudják akár varrni, viszonylag egyszerűen elkészíthető darabok közé tartozik. Ekkor csak az anyagár merül fel költségként.

A borítéktáskák és a pénztárcára hasonlító táskák már magasabb árszínvonalat képviselnek, ezek ára 3000-4000 Ft-tól indul, felső határ pedig nincs. Ezek előnye, hogy a más alkalomkor (pl.: színház, keresztelő) is hordható. Ha teljesen hófehéret választasz, akkor talán kevesebb esélyed lesz erre. Viszont a színes verziókat később kedvedre tudod variálni, pláne ha hozzáillő a cipőd is. Mutatok egy-két összeállítást. Lehet, hogy extrémnek tűnik elsőre, de természetesen halványabb színekben is kivitelezhető. :-)

0560a3e949b872fcc37ab81398ac188d.jpg

                       Forrás: Pinterest

d922693a1f9808e9d1eaa7099a089d74.jpg

                                                           Forrás: Pinterest

A  borítéktáska elkészítését szintén tudom javasolni egy varrni tudó menyasszonynak. Ötletek itt. Ugye, hogy milyen költséghatékonyan megoldható? :-)

 

A következő kiegészítőnk az öv. Egy színes öv a fehér menyasszonyi ruha igazi éke lehet, ha jól megválasztjuk a hozzá illő darabot. Egy szaténból készült öv szinte bármelyik menyasszonyi ruhán jól mutat, pl.: egy hercegnős vagy báli fazonú ruhához egyszerű, de nagyszerű kiegészítő. Az alábbi nagy kedvencem, ami egy vízparti, tematikus esküvőhöz csodálatosan illik.4f3c28e533b2a7779384b330aa739d6d.jpg

             Forrás: Pinterest

A csillogó övek egy letisztultabb menyasszonyi ruhát is fel tudnak dobni. Viszont vigyázzunk, mert az aprólékosan díszitett felső részú ruháknál már inkább sok, mint mutatós.

adventure_club_2.jpg

Az utóbbi időben viszont egyre jobban terjednek a virágos, óriási övek, különféle színekben. Volt szerencsém látni hasonlókat élőben. Aki ilyet szeretne, jól gondolja át, mindenképpen ruhával együtt nézze meg, hogy tényleg ilyet szeretne e. Nagyon hangsúlyosak, nagyon feltűnőek, könnyen át lehet esni a ló túloldalára. Viszont egy vintage stílusú esküvőre nyerő választás.

adventure_club_3.jpg

És természetesen az árak. Színes szatén szalagot és hozzá illő csillogó övcsatokat minimális összegért, 500-600 Ft-ért lehet venni. Ha nem a DIY úton haladnál, akkor 800-1000 Ft között külföldről rendelhető. A színre érdemes figyelni, nehogy végül köszönőviszonyba se legyen a képpel (és nah persze a ruháddal se), de tapasztalatom szerint ugyanazokat árulják ott is, mint itthon. A legdrágább árkategóriát a virágos, széles övek jelentik. Amikor legutóbb ilyennel találkoztam 4000 Ft-tól indultak az árak. Viszont ezt sem lehetetlen otthon kivitelezni. Csak egy szélesebb szatén öv kell hozzá, pár szatén virág és ragasztó. Ha türelmes vagy, csodás végeredmény kapsz az eredeti ár töredékéért. 

További képeket, ötleteket a Pinterest oldalamon találtok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fapadoseskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr5912567367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása