Esküvő költséghatékonyan

Fapados Esküvő

Fapados Esküvő

A sikeres esküvő titkai cateringes nézőpontból

2018. május 04. - Fapados Esküvő

Az esküvőszervezés aprólékos sokféle feladatot ad a szervezőknek és bizony számos buktatót rejt magában. Az időzítés az egyik legfontosabb, hiszen a megbízható, kiváló minőséget nyújtó szolgáltatók akár már egy-két évre előre le vannak foglalva. 

A kezdetekben a legfontosabb a pontos információ szerzés, ismerősöktől, internetről, blogokból, ez alapján már csak okos költségvetésre van szükség és minden rendben lesz. Hogy valóban felhőtlenül teljen a Nagy napotok mi is készültünk néhány tanáccsal.

Cateringet is kérhettek a különleges helyszínre

Ha különleges helyszínre tervezitek a ceremóniát ahol nehezen megoldható vagy hiányzik az éttermi szolgáltatás akkor választanotok kell egy olyan catering szolgáltatót, aki biztosítja a násznép étel illetve ital kiszolgálását. 
Van lehetőségetek eszközök bérlésére is, asztalok, székek, evőeszközök, poharak, terítők és minden más, ami ilyen alkalmakon nélkülözhetetlen.  Arról is győződjetek meg van-e rendelkezésre álló áramforrás.

Érezzétek jól magatokat!

A szervezéssel kapcsolatosan nincsen egyetlen örök és mindenkire minden esetben érvényes szabály, hacsak nem az hogy ennek a napnak Rólatok kell szólnia. 
A legjobb hangulatú, fergeteges esküvők sohasem az utolérhetetlenül magas színvonalú catering vagy a varázslatos dekoráció vagy a kiváló zenekar miatt születnek, hanem a Ti ragyogásosotok boldogságotok generálja átragadva minden résztvevőre legyen az szolgáltató vagy vendég. 
Ha Ti jól érzitek magatokat, akkor a vendégek is élvezni fogják a mulatságot, de ha ti tele vagytok feszültséggel és azon aggodalmaskodtok mindenki kapott-e már levest vagy megfelel-e az italkínálat vagy tetszik-e a dekoráció mindenkinek, akkor ez a násznépre is átragad. 
Ti már mindent megtettetek eddig, most csak dőljetek hátra és élvezzétek, hogy most a figyelem középpontjában vagytok, és minden értetek van.

A profi csapat a háttérben majd mindent elintéz.

Olyan hogy mindenkinek minden tökéletesen megfelel, nem létezik, aki hibát akar találni az úgyis fog, de mindez teljesen lényegtelen. 
Ti csak ragyogjatok és élvezzétek a csodás eseményt és akkor mindenki más is remekül fogja érezni magát. Ha lesz majd olyan vendég, aki nem ezt választja akkor legyetek ezzel megengedésben, ez az ő dolga.

Az elmúlt évek során akadt olyan pár, aki minden meghívottat megkérdezett, hogy mit szeretne ennek pedig az lett az eredménye, hogy még két hónap szervezkedés egyeztetés után sem volt menü. 
Teljességgel lehetetlen 100-150 vagy még több ember minden kívánságát teljesíteni. 
Fontos hogy mindenki igényeit vegyétek, figyelembe amennyire csak lehet. A menü összeállításánál szempont az is lesz-e sok kisgyerek a meghívottak között, legyen választék a vegetáriánusoknak, vegánoknak, a húsevőknek és az esetleg valamilyen étel allergiával küzdők se maradjanak éhen akár ültetett vacsorát, akár svédasztalos megoldást választottatok. 
Ha sikerül profi céget választanotok, akkor az ételek bármit is rendeltetek finomak lesznek és a vendégek nagy rész szívesen kipróbál új ízeket is, nem kell leragadni a töltött káposzta, húsleves, rántott hús kombinációnál.

Mire elég a büdzse?

Fontos szempont még a menü összeállításakor hogy mekkora keretet tudtok egy vendégre szánni, ebből kiindulva össze lehet állítani a menüsort. Ha csirkemell, sertés szűz a menü része könnyebb a kereten belül maradni, ha bio báránybordára vágytok és lazac kaviárra, akkor növelni kell a büdzsét.

Amin sokan szeretnének takarékoskodni az a személyzet kérdése. Csak jó tanácsként mondom, nem éri meg. Száz főre az ideális tíz felszolgáló egy öt fogásos vacsora esetében, ebből általában csupán hat-hét szokott lenni, de ez már a vendégeknek éppen, hogy csak komfortos minimum. 
A sok energia, amit belefektettek abba, hogy minden csodás legyen, szerte foszlik, ha a vendégeknek csupán az jut eszébe a lagzitokról hogy hosszasan üldögéltek az asztaloknál az ételre várakozva, míg a násznép többi része már jóllakottan táncolt vagy csevegett. 
Kár lenne, ha a lagzi sikere ennyin csúszna meg.

Csak profikat válasszatok!

A szolgáltatók kiválasztásánál alaposan tájékozódjatok ismerősöktől rokonoktól, internetről. 
Nézzetek meg referenciákat, olyanokkal is beszéljetek, akik már dolgoztak együtt. A profi szakember nem biztos, hogy olcsó lesz, a nem profi pedig nem biztos, hogy jó lesz. 
Ez mindenre vonatkozik, fotósra, cateringre, zenekarra és minden más esküvői szolgáltatóra. A szakmáját magas szinten értő és művelő szakember egyik ismérve a nyugalom és jellemző rá hogy nem a kérdéseivel ostromol, hanem a megoldási módokat kínálja fel a számotokra és a ti dolgotok, hogy válasszatok, aztán dőljetek hátra. Megfontolt szolgáltató választással sok bosszúságtól kímélhetitek meg magatokat.

Csodás esküvőt kívánunk nektek.

 

Köszönet a cikkért a stylecatering.eu csapatának!

A bejegyzés trackback címe:

https://fapadoseskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr1013698958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása