Esküvő költséghatékonyan

Fapados Esküvő

Fapados Esküvő

Kulisszák mögött - Az esküvői fotós trendek

2019. február 24. - Fapados Esküvő

Néhány héttel ezelőtt vendég blogoltam Bese Zoltán esküvői fotós oldalán az esküvőszervezésről és ennek kapcsán feltettem néhány kérdést a kevésbé ismert fotós trendekkel kapcsolatban. A válasz egy ugyancsak vendég blog formájában érkezik. 

Érzékeny téma: megkeresési trendek
Talán erről beszélnek a legkevésbé, hiszen féltékeny titokként kezeli az összes szolgáltató, hogy hogyan és miként keresik fel őket a párok. A 2019-es szezon némi meglepetéssel szolgált, ugyanis rengeteg új szolgáltató jelent meg minden területen. Ők az árakat lenyomva minimális vagy 0 rutinnal próbálnak meg érvényesülni a piacon, főként ismeretségi körben és a social média útján. Az ár érzékeny menyasszonyok őket választják, sokan nem ismerik fel, de ez jelentős kockázatot rejthet. A szolgáltatások minősége, sőt az egész esküvő biztonságos stabil lebonyolítása is veszélybe kerülhet. Egy kezdő ceremóniamester vagy DJ nem biztos, hogy hozza majd, ami elvárható minimálisan a lebonyolításnál. A fotózásban és videózásban természetesen pont annyit kapnak majd, amennyit fizetnek az adott ársávban. Az ismerős vagy barát nem fog határidőre dolgozni és valószínűleg szerződést sem köt. Így nem lehet reklamálni sem. Az olcsóbb, egész napra 100-130.000–es fotós nem fog 200.000-es minőséget adni. Ezen felül durvább, hogy hétköznap sem foglalkozik a menyasszony kreatív fotózásával, hiszen dolgozik. A profit könnyen megismered nemcsak a képeiről (sajnos trend lett mások ellopott képeiből weblapot csinálni) hanem a publikus árairól és arról, hogy nemcsak egy adott területről tudsz vele beszélgetni, így a blogján is több területet érint.

Jegyes módi
Jegyes fotózásom egyértelműen több volt a 2018-as szezonban, mint bármikor. Meglepődtem, hogy a külföldi párjaim, akik itthon esküdnek, ők is nagyon szeretnének jegyes sorozatot. Néha nagyon nehéz összehoznom ezeket az időzítés, utazás stb miatt. Igyekszem elmesélni, hogy a jegyes fotózás nem feltétlenül arról szól, hogy legyenek jó képek rólatok. Ez csak a hozadéka, sokkal inkább arról szól, hogy ellazítson, és tudd azt, hogy mire számíthatsz majd az esküvői fotózáson. Gondolj bele, mennyire be vannak ettől befeszülve, főleg a pasik. És az „én nem vagyok fotogén” című történet se lesz hallható már a nagy napon…

eskuvoi-fotos-fotobese.jpg

Esküvői fotós trendek
Esküvői fotósként az elegáns vonalat és stílust képviselem. Az engem választó párok elsősorban emiatt találnak meg. A néhány éve nagyot durranó tematikus vagy vicces képeket hiába is keresed nálam, sokkal fontosabb számomra az érzelmek megmutatása és a 20 év múlva is időtálló vállalható sorozat elkészítése.
A 2018-as trend nálam a „máshol más mikor” volt! Elsöprő többség választotta nálam a nem esküvő napi fotózást és valamely különlegesebb helyszín felkeresését. Az előző évekhez viszonyítva dupla annyian. A beszélgetések alkalmával mindig szeretem elmesélni mennyi előnnyel jár ez. A próbasmink és próba haj napjára tenni és előrébb hozni vagy akár az esküvő utánra. Esküvő után nincs stressz már rajtatok, esküvő előtt pedig praktikusabb.

eskuvoi-fotozas-martonvasar.jpg
Szintén kiemelkedően sokan választották fotózási helyszínként a kastélykerteket. 2018-ban ez dominált nagyrészt. Ezen kívül rengetegen ragaszkodtak vízparti helyszínhez is! Nehezen látok a jövőbe, de valószínűsítem, hogy hasonló lesz a következő szezonban is az ifjú párok elképzelése. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy olyan helyszínt és stílust keressünk a sorozathoz, amit igazán közelinek érzel magadhoz. Ha időben megtervezzük, valóra válthatóak ezen álmaid, több lehetőség adódik, mint egy beszorított idősávban helyhez kötve.

eskuvo-fotos-bese-zoltan.jpg

A kézzel fogható esküvő
Digitális fotó ide vagy oda, egyre többen jönnek rá, hogy a file-ok nézegetése sokkal kevesebb érzelmet kelt, mint a kézben tartott fotókönyv átlapozása. Trendként kezelem a fineart fotókönyv készítést, hiszen mindösszesen 2 db párom nem kért az előző szezonban. Azért szeretem a személyes találkozókat, mert ilyenkor megtekinthetnek néhányat ezek közül a párok. Egy valódi, kézben fogható lenyomata az esküvőnek a fotókönyv. Minden esetben közösen készítem a menyasszonnyal, ezért az Ő elképzeléseit igyekszem megvalósítani benne, ezért is szeretik.

Képek: https://www.fotobese.com/

A cikkért köszönet Bese Zoltánnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://fapadoseskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr1614652199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása