Esküvő költséghatékonyan

Fapados Esküvő

Fapados Esküvő

A menyasszonyi ruha

Hogyan szerezzük be álmaink ruháját olcsón?

2017. május 22. - Fapados Esküvő

Kislányként szinte minden lány elképzeli magát a hófehér, 3 méter uszályos, Disney hercegnős esküvői ruhájában. Így nem is csoda, ha a menyasszonyi ruha kiválasztása meghatározó és nagyon fontos pillanat az esküvőszervezéskor. És pont ezért egy egész iparág épült erre. Arra, hogy sok menyasszony képes több havi fizetésének megfelelő árat kifizetni álmai ruhájáért. Hiszen melyik menyasszony ne vágyna rá, hogy tökéletesen mutasson rajta a megálmodott ruha? 

Azt gondolnánk, hogy a fentiek tükrében úgy tűnik, hogy ez az, amin biztos nem tud és akar az ember spórolni. Pedig lehet, viszonylag egyszerű trükkökkel:

  • Nagyon sok ruha szalon az esküvői szezonon kívül, általában  év elején (január környékén) vagy év végén (novembertől), kiárusítást tart. Ilyenkor az előző szezon kollekciójának ruháit olcsón meg lehet szerezni. A nagyon olcsó pedig azt jelenti, hogy abronccsal együtt 100 000 Ft, de akár 50 000 Ft alatt is megszerezheted álmaid ruháját. Nem agyonhasznált ruhákról van szó, hanem mert a kollekció folyamatosan cserélődik. Ebben nincs semmi "túl szép, hogy igaz legyen", egyszerűen csak nyitott szemmel kell járni. Szinte minden ruhaszalonnak van Facebook oldala, ha követed őket, biztos nem maradsz le semmiről. Az esküvőt pedig átlagosan 1 évig szervezi az ember lánya, egy akcióba elég esélyes, hogy belefutsz. :-)

sale-header-1.jpgForrás: elliesanderson.co.uk

  • Van varrónő barátnőd, ismerősöd, családtagod, akinek ismered a munkáját? Ha a válasz igen (és meg is bízol benne annyira, hogy felkérd erre a munkára), akkor egyezzetek meg a ruha megvarrásáról. Plusz érv: időt is spórolsz, hiszen nem kell folyamatosan a szalonba rohangálnod, előre időpontot foglalni, utazgatni. Gyakrabban tudod felügyelni a ruhád éppen aktuális állapotát is. :-)

 

  • Internetes vásárlás: ezzel az opcióval csak óvatosan. Számolni kell azzal, hogy a külföldi oldalak katalógusképei nem ugyanolyanok, mint élőben,  a méretezésről pedig már ne is beszéljünk. Ha emellett döntenél, mindenképpen olyan helyről szerezd be, ahol visszaküldési vagy próbálási lehetőség van. Pl.: esküvői csoportok Facebookon. A veszélyeit leszámítva, csodaszép ruhákat lehet online vásárolni.

img_2914.JPGForrás: ebay

img_2915.JPG                    Forrás:ebay

img_2916.JPGForrás:ebay

  • Még nappali tagozaton tanulsz és van diákigazolványod? Tudtad, hogy legtöbb esetben a szalagavatós ruhák megegyeznek a menyasszonyival? És azt, hogy diákigazolvánnyal kedvezményt is kaphatsz a kölcsönzési díjból? De, bizony! Vannak szalonok, ahol diákigazolvány felmutatásával több 10 000 Ft-ot lehet spórolni. 

Fontos megjegyezni, hogy csak azért ne vegyél meg egy közepesen jó ruhát, mert olcsó. A jutányos ár semmiképpen nem mehet az elképzelésed kárára. Hiszen mit ér az egész, ha nem érzed benne magad 100%-osan? 

A bejegyzés trackback címe:

https://fapadoseskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr3712532667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása