Esküvő költséghatékonyan

Fapados Esküvő

Fapados Esküvő

Esküvő külföldön - luxus vagy sem?

2017. július 25. - Fapados Esküvő

Július a szabadságolás, a nyaralás hónapja. Na meg persze az esküvőké is. Vagy akár a kettőt egyszerre! Pihenés és nagy nap együtt igencsak emlékezetes élmény. A külföldi esküvő hallatán először mindenkinek - elég sok romantikus film hatására is :) - hófehér tengerpart, pálmafák és gyönyörű azúrkék tenger jut eszébe, minimum Dominika, Mauritius vagy Seychelle szigetek szintű helyen. Amíg gondolatunkban már a lábunkat simogatja a homok, addig a valóságba visszatérve szomorúan legyintünk egyet, mondván: "Áhhh, erre sose lesz pénzem". Vajon tényleg így van? Tényleg ekkora kiváltáság lenne egy külföldi esküvő? A mai cikkben ezt nézzük meg. 

marry-me-1044416_1920.jpg

Első és legfontosabb a külföldi esküvők kapcsán megjegyezni: létezik hivatalos és nem hivatalos (szimbolikus) esküvő. A kettő annyiban különbözik, hogy míg az előbbi itthon honosíttatható, addig utóbbi nem. Így ha külföldi szimbolikus esküvőt választasz, attól még Magyarországon hivatalosan nem leszel házas és nem is tudod kérvényezni azt, míg a hivatalos esküvőnél - egy "kis" hivatali ügyintézés után - igen. 

Ha komolyan foglalkoztat a külföldi esküvő gondolata, akkor a fenti után jöhet a helyszín kiválasztása. Nem kell egyből a világ másik tájára repülni, hiszen Európán belül is csodaszép helyek vannak. A fapados légitársaságoknak köszönhetően pedig bárki számára elérhetővé vált olcsón pl.: Málta, Ciprus vagy bármelyik spanyol sziget. Azért egy ilyen helyszín mesébe illő, nem? :)

beach-926984_1920.jpg

A külföldi esküvők megszervezésére szakosodott szolgáltatók vannak, akik a hivatalos ügyintézésen át a helyszíni díszítésig mindent elintéznek helyetted. Neked csupán előzetesen az adott ország által kért dokumentumokat kell beszerezned. 

Milyen előnyei vannak egy külföldi esküvőnek? 

  • csak ti ketten vagytok és tényleg rólatok szól az a nap;
  • beleszólás, nyomásgyakorlás nélkül tudtok készülni;
  • nincs megfelelési kényszer, stressz, rengeteg idő és energia megspórolható;
  • nem kell a vendéglistát összeállítani (ami azért valljuk be őszintén, sokszor nagyon-nagyon nehéz és családon belüli konfliktusokat is okozhat);
  • egyúttal nászút is;
  • nem szükséges 1-1,5 éven keresztül esküvőszervezéssel foglalkozni (a szervezési időszak még a papírok beszerzésével együtt is kb. 3-6 hónap alatt megvan).

Természetesen egy külföldi esküvő nem zárja ki az itthoni esküvő megtartását, ahogy fordítva sem, hiszen akik igazán fontosak nektek, egy ilyen esküvőn nem tudnak részt venni (hacsak nem utaznak veletek, de azért nincs túl sok realitás alapja). Így a tengerparti esküvő után itthon is tarthattok egy kisebb esküvőt barátokkal, rokonokkal. Ha pedig már házas vagy, akkor szuper házassági évfordulós ajándék lehet egy szimbolikus esküvő. 

he_year-long_journey.jpg

Ha pedig a költségeket nézzük: az elmúlt időszakban már megszámolni sem tudom hány olyan jelenlegi és volt menyasszony posztjait olvastam, hogy mindenféle pompa nélkül, átlagos 50-80 fős esküvő több milliós tételre rúg (döbbenten olvastam egy-két extrém összeget, tényleg nem értem, hova lehet még ezt az "iparágat" fokozni). Egy egzotikus külföldi esküvő költsége kerül kb. ennyibe (vagy még ennyibe se). Itt megoldható, hogy kizárólag a szertartás megszervezésére kérj fel egy profit, minden más (repjegy vásárlás, dokumentumok fordítása stb.) saját magad is el tudod intézni. Európán belül viszont ennek a feléből kihozható 2 főre, mindezt gyönyörű helyszínen, pihenéssel egybekötve. Rajtad áll mit választasz. :)

Külföldön volt vagy lesz az esküvőd? Szívesen mesélnél róla nekem? Amennyiben igen, kérlek jelentkezz a fapadoseskuvok@gmail.com címen a részletekért. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fapadoseskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr3512690337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása